Osvěžující mandlové "suflé" s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující mandlové "suflé" s rumem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61518 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
Na vymazání a vysypání formiček | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Krém | |
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
220 g | Mandle |
170 ml | Mléko plnotučné |
55 ml | Rum |
0,5 polévková lžíce | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
1,5 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 170,4mg |
Draslík | 314,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 188,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 181,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Rum, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující mandlové "suflé" s rumem postup přípravy receptu:
1 | 4 čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Kovové formičky vymažeme máslem a vysypeme jemný krupicovým cukrem. Troubu si předehřejeme na 180°C. Oloupané mandle pomeleme a smícháme s rumem. |
2 | V rendlíku přivedeme do varu mléko s krupicovým cukrem (50g), do něj zamícháme připravené mandle a hned rendlík odstavíme z plotny. Stále mícháme asi 2-3 minuty, a když je mandlová směs mírně vychladlá, postupně do ní zamícháme vanilkový extrakt a žloutky. |
3 | Z bílků vyšleháme velmi tuhý sníh, v polovině šlehání do sněhu přidáme 1 lžíci moučkového cukru, aby sníh byl tužší. Do mandlového krému postupně zlehka, po lžicích zamícháme sníh. Formičky naplníme hotovým krémem do 2/3, poklademe je na plech, který vložíme do trouby. Na plech nalejeme vařící vodu (1-1.5 litru) tak, aby dosahoval jen do 2/3 výšky formiček. Takto suflé pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 35 minut. Formičky s upečeným krémem vložíme do lednice na 3-4 hodiny. |
4 | Pak "suflé" vyklopíme na servírovací talířky, pokapeme je javorovým sirupem a podáváme. |